Nyheter från Förbundet

Annonser och bilagor är en viktig del för att RPG ska kunna ge ut medlemstidningen SeniorPosten. Det är ett bidrag till ekonomin av tidningen. Med anledning av frågor som förbundskansliet får kring bilagor, kan du här läsa mer om RPG:s policy.

Annonser som är tryckta i själva tidningen och lösa istoppade bilagor står för ca 20% av innehållet i tidningen. Resterande är skrivna artiklar och notiser, sk redaktionellt material. Annonser och bilagor säljs av ett annonsföretag som RPG anlitar utifrån de riktlinjer som RPG ställer upp.

Bilagor som RPG tillåter är exempelvis försäljning av böcker, kläder, resor och lotterier. Endast lotter från svenska spelbolag med licens i Sverige och som står under övervakning av myndigheten Spelinspektionen tillåts. Anledningen till att RPG tillåter erbjudande om lotter i bilagor är att lotterier alltid har funnits som en del i ideella organisationers verksamhet. RPG har också själva drivet ett rikslotteri under 1990-talet och lotter förekommer än idag på föreningsmöten. Men för att vara tydlig, RPG tar helt avstånd från oetiska försäljningsmetoder och RPG har därför beslutat att stoppa bilagor från Kombilotteriet i fortsättningen. Medlemmar som inte önskar bilagor överhuvudtaget kan kontakta förbundskansliet. Annonser som innehåller spel tillåts inte.

RPG följer GDPR och delar inte medlemsuppgifter med tredje part i försäljningssyften.

To the top