Frågor & svar

Vad är RPG? 

RPG eller Riksförbundet PensionärsGemenskap är en ideell och partipolitiskt obunden pensionärsorgansiation som vill värna människan utifrån kristna värderingar. Den är öppen för alla oavsett livsåskådning och verksamheten syftar till berikande aktiviteter, förmedling av samhällsinformation samt opinionsbildning i för seniorers vitala frågor. 

Hur kommer jag i kontakt med RPG?

Runt om i landet finns många RPG-föreningar som du kan ta kontakt med. 

Här hittar du alla föreningar; Kontakt

Du kan också ringa till förbundskansliet som har telefontid måndag - fredag 9.00 - 12.00. Telefon  08 - 597 604 22. 

Eller skicka ett mejl till rpgkansli@rpg.org.se.    

Varför ska jag bli medlem i RPG? 

Som medlem i RPG stödjer du en pensionärsorganisation som aktivt påverkar beslutsfattare för att göra livet som senior bättre.  Pensionerna, vård och omsorg är några av de viktiga frågor som vi vill förbättra för RPG:s medlemmar. Påverkans arbete sker i en mängd olika grupper där regeringens pensionärskommitté och pensionärsråd i kommuner och landsting är några. 

Som medlem i RPG kan du också delta i stimulerande och trevliga aktiviteter via din lokala RPG-förening. Det kan vara träffar, studiebesök och resor. Som medlem i RPG är du naturligtvis försäkrad i samband med alla arrangemang. 

Dessutom får du som medlem i RPG ta del av våra medlemsförmåner. Läs mer om RPG:s medlemsförsäkringar och Fler medlemsförmåner

Två sätt att bli medlem i RPG 

Du kan söka medlemskap i en RPG-förening på din hemort. Medlemsavgiften fastställs lokalt och vi rekommenderar dig att kontakta din RPG-förening. Kontakt

Du kan även bli direktansluten medlem via RPG:s riksorganisation. Medlemsavgiften är 250 kr. 

Läs om dina medlemsförmåner RPG:s medlemsförsäkringar och  Fler medlemsförmåner

Tidningen SeniorPosten ingår i ditt medlemskap och skickas direkt hem till dig 5 gånger per år. 

Vill du göra skillnad? Bli ledare i RPG! 

Vill du göra skillnad och inte bara vara pensionär? Bli ledare i RPG! Du kan engagera dig i befintliga RPG-föreningar eller starta en ny förening eller grupp. Kontakta direktor för RPG telefon 076-13 00 490 eller mejla till eva.henriksson@rpg.org.se. Välkommen till RPG! 

To the top