Nyheter från Förbundet

"Gör din plikt och ta ditt ansvar" meddelade Stefan Löfven på en pressträff 16 november. Taket för allmänna sammankomster sänks från 50 personer till 8 personer. "Detta är en åtgärd som saknar motstycke i modern tid. Gå inte på gym, bibliotek, ha inte fester, umgås bara med de i ditt hushåll", säger statsministern vidare. "Det är ditt ansvar att ta reda på vad som gäller där du bor." 

Sedan 22 oktober gäller rekommendationer och förbud alla oavsett ålder eller riskgrupp. Alla som visats i Sverige måste bidra och ta sitt ansvar. Alla regioner omfattas nu av särskilda rekommendationer. Dessa gäller nu till 13 december, men innehållet vad de innebär kan skilja sig något. RPG rekommenderar därför att läsa på vad som gäller just i din region. Taket på 8 personer gäller verksamhet som omfattas av ordningslagen, men med anledningen av det allvarliga läget uppmanar RPG:s förbund att följa de rekommendationer som anges av det regionala smittskyddet samt att hålla digitala sammankomster eller ringa varandra i RPG-föreningen. 

När det gäller julhelgen och vilka rekommendationer som kommer att gälla kommer Folkhälsomyndigheten att återkomma till i december. 

Här kan du läsa vad som gäller just i din region och hur länge. Regionala rekommendationer

Det går också bra att ringa 113 113 för att ta del av information om corona situationen. 

För att läsa en samlad och bekräftad information från myndigheter klicka på länken krisinformation.se bredvid: Krisinformation.se


foto: regeringen.se

To the top