Nyheter från Förbundet

Blommande päronträd, foto Monica Blomberg
Blommande päronträd, foto Monica Blomberg

Kära vänner i RPG! 

Ingenting är sig likt denna vår, säger många. Men faktiskt är det som vanligt ute i naturen. Varma sköna dagar följs av dagar med snöslask och nattfrost. Blåsippor och vitsippor blommar i hagarna. Vårt valnötsträd har fått skador av nattfrosten och de små bladen är svarta. Men vi vet att snart har trädet fått nya blad och kommer att leverera valnötter till hösten.

Men jag tror att det är bara i naturen vi kan känna igen oss i år. Inga besök av barn och barnbarn. Inga konserter, gudstjänster eller marknader, inga stora studentfester eller bröllop. Ovisshet om hur länge vi skall hålla socialdistans. Oro och ängslan präglar våra dagar. Vi lyssnar till nyhetsflödet. Alla siffror om sjuka och döda i vårt land och över hela jorden. För några av oss är inte siffrorna bara siffror utan vänner och släktingar som drabbats. Coronaviruset drabbar många mycket hårt.

Jag är stolt över alla pensionärer som lyssnat till Folkhälsomyndighetens råd och lever därefter. Det kan vara mycket tufft att var isolerad under flera veckor, men det kan göra skillnad mellan liv och död.

Vi måste hålla ut. Det kommer att vara över en dag, även om vi nu inte vet när.

Viktigt för alla som har möjlighet att vistas utomhus att ta vara på det. Håller vi distans går det fint att få en pratstund med sina vänner. En termos och några bullar på en parkbänk, om man sitter på var sin ände av bänken, kan ge stor glädje.

Telefonsamtalen till vänner och bekanta har stor betydelse. Facebook och instagram förmedlar också kontakter över landet. Prova och våga nya saker med den digitala tekniken.

Inom RPG planerar vi som vanligt för aktiviteter under hösten. Vi måste vara bereda när vi kan börja att träffas igen.Glöm inte bort varandra! Vi måste hålla ihop även om det sker på avstånd.

Hälsningar Monica Blomberg, Förbundsordförande i RPG

To the top