Nyheter från Förbundet


Regeringen anslår totalt 6,9 miljarder kronor till testning för pågående eller genomgången covid-19 infektion meddelar socialminister Lena Hallengren under en presskonferens den 4 juli. Nu är infektionen i en senpandemisk fas och testning ska erbjudas till alla som misstänks vara smittade av covid-19. Fem miljarder av de sex ska gå till antikroppstestning. 

Medlemmar över 70 år uppmanas till fortsatt stor försiktighet och begränsa sina sociala kontakter. 

Covid-19 drabbar gruppen äldre hårdast och många avlider i sviterna av sjukdomen. Information till dig som är 70 år eller äldre

Från den 29 mars är möjligheten till allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. begränsad till  maxantalet 50 personer. För att läsa mer om hur begränsningen fungerar hänvisas till Folkhälsomyndighetens hemsida.  Från 1 april förbjuds besök på äldreboenden i hela Sverige. 

Följ aktuella råd på Folkhälsomyndighetens hemsida:  Folkhälsomyndigheten

För samlad och bekräftad myndighetsinformation till allmänheten (finns även på andra språk, lättläst samt på teckenspråk). 

Krisinformation.se


Här följer information om RPG :s verksamhet med anledning av corona pandemin

Hur kan vi fortsätta att hålla kontakt i RPG? 

Trots att vi nu uppmanas att begränsa de fysiska kontakterna inomhus går det bra att ändå hålla kontakt i föreningen. Man kan ses utomhus för en promenad, dricka kaffe eller man kan spela boule. Men med distans mellan varandra. Det går också utmärkt att hålla möten digitalt för de medlemmar som har tillgång till mobil, läsplatta eller dator med wifi. Zoom är ett utmärkt verktyg som förbundskansliet använder. Det går förstås också bra att ringa varandra eller skicka en hälsning per post eller mail. 

Vad ska jag göra om jag mår dåligt? 

Är du sjuk och har feber, hosta eller andningsbesvär ring 1177 eller din vårdcentral för rådgivning. Om det är akut, ring 112. Har du frågor om corona pandemin ring det nationella informationsnummer 113 13.

Vad gäller för RPG:s förbundskansli och förbundsstyrelse? 

Förbundskansliets personal arbetar hemifrån eller på kansliet. Medlemsservice har telefontid vardagar 9-12. Fastigheten där RPG har sitt kansli är inte öppet för besökare. Har du ärenden till förbundskansliet kontakta  förbundskansliet. 

Kan vi ställa in distrikts- och föreningsårsmöten?

Har föreningen eller distriktet inte hållit sitt årsmöte ska man skjuta fram mötet i tid. "Det är inte förenligt med RPG:s stadgar, men vi har en extraordinär situation och vi måste försöka hjälpas åt att minska smittspridningen" säger RPG:s förbundsordförande Monica Blomberg. Har du frågor eller andra synpunkter på detta kontakta förbundskansliet som kan ge mer information och vägledning kring exempelvis stadgefrågor. Förbundskansliet har också skickat ut information till alla distriktsordförande som också kan bistå föreningsledare. Årsmöten ska hållas så snart omständigheterna tillåter.

To the top