Nyheter från Förbundet

 

Stilla natt, heliga natt!

Allt är frid. Stjärnan blid

Skiner på barnet i stallets strå

och de vakande fromma två

Kristus till jorden är kommen,

Oss är en frälsare född.

 

Julens budskap glöms bort av många  i år. En del tror till och med att det går att ställa in och hoppa över den stora Kristna helgen. I år tror jag att det är viktigare än någonsin att vi verkligen tar till oss att en Frälsare är född.

Tillit till budskapet ger oss styrka och tröst. Många känner det tungt med isolering och saknad av kära vänner, som har drabbats av pandemin. Sorgen slår hårt för den som mist någon anhörig. Generationer som inte får besöka varandra.

Vi i RPG vill lyfta fram ordet Gemenskap som finns i vårt namn. Under helgen får vi tillgodose detta via telefon, Instagram, Facetime och andra digitala medel. Men vi hoppas att det snart vänder så att vi kan träffas i våra lokalavdelningar. Vaccinet kommer inom kort och det kan bidra till att smittan avtar. Den efterlängtade kaffekoppen vid  köksbordet med barn och barnbarn eller de goda vännerna kan åter bli.

Något som vi alla kan göra under heldagarna är ett ringa någon som vi vet är ensam. Ett samtal och en liten pratstund ger så mycket.

 

God Jul och Gott Nytt År!

Önskar

Monica Blomberg

Förbundsordförande RPG

 

Monica Blombergs julbrev 2020

 

To the top