Nyheter från Förbundet

17 oktober bjöd RPG:s distrikt i Stockholm in till ett evenemang i Filadelfiakyrkan. 500 personer lyssnade till Ingvar Carlsson och Alf Svensson under ett samtal om hur det är att vara pensionär idag. Blev det som de hade tänkt? Både Alf och Ingvar är nöjda med livet idag med de har några hjärtefrågor. Ingvar Carlsson betonade att vi måste slåss för demokratin. Att vi har tagit demokrati för givet under ett antal år och att vi nu med utvecklingen i världen, inte längre kan göra det. Vi måste ta strid för demokratin! Alf Svensson pratade om att ge de kristna värderingarna större plats i samhället. 

Sedan fick de en fråga om vad de skulle vilja ändra på för dagens pensionärer. Det är orimligt att pensionärer får betala högre skatt än förvärvsarbetare, var en sak. Den nya tekniken skapar ångest var en annan. En idé som kom upp var att bankerna borde skapa en gräddfil för äldre och ge dem möjlighet att få hjälp på det traditionella sättet. Det är inte endast äldre som har svårt med tekniken, även funktionsnedsatta i alla åldrar har problem. Dessutom går teknikutvecklingen så snabbt att det kan vara svårt att hänga med i alla förändringar. 

Därefter var det Annika Strandhälls och Anders W Jonssons tur att debattera en stund. Annika tog upp frågan om åldersdiskriminering av äldre på arbetsmarknaden och det orimliga i att äldre ratas på arbetsmarknaden på grund av ålder. "Vi behöver seniorer på arbetsmarknaden" var Annika Strandhälls budskap. Anders W Jonsson sa att han som läkare skäms över hur ovärdig vården i livets slutskede är idag.    

Text: Eva B Henriksson, bild: Bengt Jägerskog

To the top