Nyheter från Förbundet

3 oktober kommer de nya 100- och 500-kronorssedlarna samt de nya mynten i valörerna  en-, två- och fem kronor ut i handeln. Därmed är alla nya sedlar och mynt giltiga att betala med samt att arbetet med att samla in äldre sedlarna och mynten fortsätter. 

Efter den 30 juni 2017 är det sedan bara den gamla tiokronan som kan användas. Resten blir ogiltiga. Två anledningar till bytet är att nya mynten blir nickelfria samt att de väger mindre. Det i sin tur underlättar vid hantering och transport. 

Men det gäller nu att passa på att använda de gamla mynten så  RPG råder alla att titta i sparbössor och myntsamlare och börja handla för mynten. 

Om du har många mynt hemma har Riksbanken tillsammans med banker, växlingskontor och butiker tagit fram en ny webbplats, myntkartan.se. Genom att ange en gata, stad eller postnummer hittar man sedan den närmaste platsen att lämna in sina mynt. Man har också möjlighet att själv lägga till platser på myntkartan.se. I dagsläget handlar det om knappt 750 platser runtom i landet. 

Klicka här för att komma till myntkartan.se


To the top